latinica  ћирилица
13/07/2017 |  16:20 | Autor: RTRS

Sa lokalnim vlastima tražiti rješenje za blokadu računa bolnice u Doboju

U Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske smatraju da je na rukovodstvu Bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju da sa lokalnim vlastima traži rješenje za prevazilaženje problema blokade računa ove zdravstvene ustanove zbog potraživanja "Vodovoda" u iznosu od 380.000 KM.
Opšta bolnica u Doboju - Foto: RTRS
Opšta bolnica u DobojuFoto: RTRS

"Obaveza rukovodstva Bolnice u Doboju je da prije svega pacijenti, bez obzira na ove poteškoće, dobiju kontinuiranu, pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu", rečeno je Srni u resornom ministarstvu.

Navodeći da su upoznati da je račun Bolnice blokiran zbog dugovanja prema dobojskom "Vodovodu", u Ministarstvu podsjećaju da se lokalna zajednica u tom gradu oglušila o sporazum o preuzimanju obaveza ovog duga, koji je sama predložila, a koji je usvojila i Skupština grada.

Postoje brojni primjeri lokalnih zajednica, koje upravo kroz olakšice za komunalne usluge pomažu poslovanje zdravstvenih ustanova kako primarnog tako i sekundarnog nivoa na svom području, dodaju u resornom Ministarstvu.

U dobojskoj Bolnici "Sveti apostol Luka" blokiran je račun zbog potraživanja "Vodovoda" u iznosu od 380.000 KM i postoji rizik da ova zdravstvena ustanova od ponedjeljka, 17. jula pruža samo hitne intervencije, upozorio je direktor Bolnice Milorad Živković.

Izvor: SRNA