latinica  ћирилица
13/07/2017 |  13:29 | Autor: RTRS

Vlada FBiH - Izmjeniti zakone u skladu sa odlukama ustavnih sudova

Vlada Federacije BiH prihvatila je danas informaciju o stanju izvršenja odluka ustavnih sudova BiH i FBiH i zadužila resorna ministarstva da u okviru svojih nadležnosti hitno predlože izmjene zakona u skladu sa stavovima izraženim u odlukama.

Federalni premijer Fadil Novalić zadužen je da se obrati Parlamentu FBiH sa zahtjevom da procedura donošenja zakona, koji su obuhvaćeni odlukama Ustavnog suda BiH i Ustavnog suda FBiH, bude okončana u najkraćem roku, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Na sjednici, koja je održana u Mostaru, usvojena je informacija o realizaciji aktivnosti o uspostavljanju jednošalterskog sistema i elektronske registracije sa prijedlogom Akcionog plana.

Akcioni plan definiše aktivnosti, njihove nosioce i rokove sprovođenja za obezbjeđenje nesmetane realizacije mjera na uspostavljanju jednošalterskog sistema, te predviđa uspostavljanje mehanizama koordinacije, kao i monitoringa i nadzora nad sprovođenjem kompletnog projekta.

Ovim planom uvodi se sistem redovnog izvještavanja o napretku u realizaciji aktivnosti, kao i ključni elementi u vezi sa načinom izmjena i dopuna Akcionog plana.

Vlada FBiH utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima s ciljem smanjenja "sive ekonomije".

Do kraja godine je produžena primjena Odluke o sprovođenju mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima i stimulaciji energetske efikasnosti.

Izvor: Srna