latinica  ћирилица
13/07/2017 |  11:23 ⇒ 19:53 | Autor: RTRS

Račun dobojske bolnice ponovo blokiran (VIDEO)

Račun dobojske bolnice ponovo je blokiran, ovaj put zbog dugovanja za vodu po osnovu sudske presude u korist Vodovoda, od 393.912 KM sa zateznim kamatama, zbog čega postoji rizik da ova zdravstvena ustanova od ponedjeljka, 17. jula, pruža samo hitne intervencije. Dug bolnice prema Vodovodu preuzeo je grad Doboj koji nije ispoštovao skupštinsku odluku u predviđenom roku, nakon čega je sud ukinuo privremenu blokadu računa bolnice i naredio prinudnu naplatu.
Bolnica Doboj - Foto: RTRS
Bolnica DobojFoto: RTRS

"Sve je na izmaku,sve, čak i dobaljači koji vide da ove svakodnevne blokade utiču na njihovo dobavljanje lijekova. Radnici su na ivici da krenu u štrajk, da od ponedjeljka možda nećemo biti u mogućnosti da pružamo usluge, da ćemo moći samo da hitne slučajeve i ono što je urgentno zbrinjavamo", ističe Milorad Živković, vršilac dužnosti direktora Bolnice u Doboju.

"Imamo donesenu skupštinsku odluku da se uplate sredstva bolnici ali problem je što momentalno nismo u finansijskoj situaciji da to se odradi, vjerovatno čeka se po rebalansu kredit da dođe i kad se steknu uslovi to će i biti uplaćeno", rekao je Murvet Bajraktarević, predsjednik Skupštine grada Doboja.

Opširnije pogledajte u prilogu.