latinica  ћирилица
13/07/2017 |  10:32 | Autor: RTRS

Hitno uvesti policijsko obezbjeđenje u centre za socijalni rad

Koordinator Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević izjavila je danas da centri za socijalni rad hitno moraju da dobiju policijsko obezbjeđenje, a dosijei korisnika moraju da budu procijenjeni.
Tragedija u Srbiji (foto: Petar Dimitrijević / RAS Srbija) -
Tragedija u Srbiji (foto: Petar Dimitrijević / RAS Srbija)

Stanojevićeva je nakon ubistava, koja su se u razmaku od nedjelju dana dogodila u dva različita centra za socijalni rad u Beogradu, naglasila da u najkraćem vremenu moraju da se provjere svi predmeti u centrima za socijalni rad i evidencije "kontrolisanog viđenja očeva sa djecom".

Prema njenim riječima, očigledno je da u oba slučaja ubistava - žene na Novom Beogradu, kao i žene i djeteta juče u Rakovici, rizik nije procijenjen, prenose beogradski mediji.

"Žena koja je juče ubijena u Rakovici je 20. žrtva od početka godine, a peta od stupanja na snagu Zakona o sprečavanju porodičnog nasilja", ukazala je Stanojevićeva na poraznu statistiku.

Tokom "kontrolisanog viđanja" sina u Centru za socijalni rad u Rakovici Marko N. /30/ juče je nanio smrtne povrede sinu i nožem ubio suprugu Maju Đ. On je teško povrijedio i trojicu radnika Centra, koji su pokušali da mu pruže otpor.

Zločinu u Rakovici prethodio je zločin u Centru za socijalni rad Novi Beograd, gdje je Milan Lovrić /47/ takođe prilikom "kontrolisanog viđanja" troje maloljetne djece kamenom ubio suprugu Olgu Lovrić /37/, a zatim izvršio samoubistvo.

I jedan i drugi ubica imali su policijski dosije.

Izvor: Srna