latinica  ћирилица
29/06/2017 |  12:36 ⇒ 13:03 | Autor: RTRS

Mektić ponovo napao Dodika, RTRS i organizacije proistekle iz otadžbinskog rata

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić pozvao je danas predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da kaže javnosti "kada je i da li je zaista prodao dva stana u Beogradu i od te prodaje u BiH unio 200.000 evra".
Dragan Mektić (Foto: Nezavisne novine) -
Dragan Mektić (Foto: Nezavisne novine)

Mektić je na današnjoj konferenciji za štampu u Banjaluci ponovo napao RTRS jer smatra da se posredstvom javnog servisa vodi haranga protiv njega te da je na sceni, kako tvrdi, spinovanje i zloupotreba. Prema njegovom mišljenju, javni servis poziva predstavnike pojedinih boračkih organizacija da bi se on diskreditovao i predstavio kao izdajnik.

Komentarišući poziv demobilisanih pripadnika takozvane Armije BiH  koji protestvuju u Sarajevu, da ih posjeti on je rekao da će pomoći svakome, ako može, bez obzira koje je nacionalnosti jer ne želi da živi u prošlosti, ali da nije siguran da li će se sastati sa demobilisanim borcima takozvane Armije BiH jer, kako kaže, ima informaciju da ta grupa ne pripada nijednom boračkom udruženju.

Govoreći o saslušanju bivšeg glavnog tužioca BiH, Gorana Salihovića, Mektić je rekao da to znači da postoji istraga za koju očekuje da bude završena podizanjem optužnice.

"Znam da je zloupotrebljavao svoj položaj i ovlaštenje. Optužnica će pokazati da sam bio upravu kada sam govorio o kriminalu i korupciji u pravosudnim institucijama", zaključio je Mektić.

Izvor: SRNA