latinica  ћирилица
14/06/2017 |  15:35 ⇒ 16:02 | Autor: RTRS

U toku aktivnosti na obezbjeđenju Memorijalnog centra "Potočari"

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH preduzima aktivnosti u vezi sa vanrednim obezbjeđenjem Memorijalnog centra "Potočari", povodom obilježavanja 22 godine od ratnih dešavanja u Srebrenici, koje će biti održano 11. jula.
Sarajevo - Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH - Foto: SRNA
Sarajevo - Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiHFoto: SRNA

S ciljem što efikasnijeg izvršenja zadatka, Direkcija je formirala Operativni štab radi koordinacije aktivnosti, u čijem radu učestvuju i pripadnici Oružanih snaga BiH, Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, Granične policije BiH, Službe za poslove sa strancima BiH, MUP-a Republike Srpske i Federalne uprave policije.

Iz Direkcije je saopšteno da njeni pripadnici, u saradnji sa svim partnerskim agencijama za sprovođenje zakona u BiH, trenutno rade na prikupljanju bezbjednosno interesantnih informacija neophodnih za efikasno planiranje ljudskih i materijalno-tehničkih resursa s ciljem stvaranja preduslova za nesmetano održavanje ovog skupa.

Pripadnici Direkcije učestvuju i u radu Organizacionog odbora komemoracije i u Štabu formiranom od MUP-a Republike Srpske, a predmetne aktivnosti trajaće do okončanja skupa, navodi se u saopštenju.

Izvor: SRNA