latinica  ћирилица
14/06/2017 |  15:17 | Autor: RTRS

"Zakon je dobar da zaštiti lica koja prijavljuju korupciju"

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović ne smatra da je tekst Prijedloga zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju idealan, s obzirom na to da se donosi prvi put, ali da je dobar da zaštiti one koji žele ukazati na korupciju.
Anton Kasipović - Foto: RTRS
Anton KasipovićFoto: RTRS

Kasipović je rekao da je resorno ministarstvo vodilo računa o tome da zaštiti ta lica, ali i da obezbijedi zaštitu i svakome ko može biti eventualna žrtva i ko je izložen prijavi koja nije utemeljena.

Upitan zašto se odustalo od prijave korupcije obavještavanjem u medijima, resorni ministar smatra da je dovoljan odnos javnosti prema ovom pitanju to što se može prijaviti nevladinim organizacijama.

On je ocijenio veoma dobrom raspravu u Narodnoj skupštini Republike Srpske o ovom prijedlogu, kao i o Prijedlogu krivičnog zakonika, te naveo da osim ovih zakona u korpusu antikorupcionih zakona vidi i zakon o stečaju, kao i zakon o vještacima.

Kasipović smatra da su u Prijedlogu krivičnog zakonika Republike Srpske veoma jasno definisani pojmovi, te da se "tajna" odnosi na sve ono što ima oznaku tajnosti.

Izvor: SRNA