latinica  ћирилица
29/04/2017 |  17:24 | Autor: RTRS

SDS: Vidaković iznio lažne optužbe

Srpska demokratska stranka osudila je danas posljednji istup u medijima potpredsjednika SNSD-a Marka Vidakovića u kojem je, kako tvrde, iznio niz lažnih optužbi na račun SDS-a i predsjednika Opštinskog odbora te stranke u Srebrenici Momčila Cvjetinovića.
SDS - Foto: RTRS
SDSFoto: RTRS

U saopštenju iz SDS-a navodi se da "ovakve optužbe koje već duži vremenski period dolaze iz SNSD-ove kuhinje nisu ništa drugo nego čista zamjena teza i skretanje pažnje sa gorućih problema građana Republike Srpske i nemoći aktuelne vlasti da se sa tim problemima nosi".

"SDS podsjeća neupućenog Vidakovića da je upravo SNSD zajedno sa SDA od 1998. godine vladao Srebrenicom, na čijem čelu je tada bio Radomir Pavlović te da je jedini rezultat te vladavine iseljavanje Srba i Bošnjaka i mahinacije sredstvima iz donacija koja nisu bila mala", dodaje se u saopštenju.

SDS smatra da ne treba zaboraviti da je "upravo SNSD taj koji je nedavno odlučio da raskine koalicioni sporazum sa SDS Srebrenica" i pitaju SNSD da li je to pokazatelj patriotizma i njihove, kako kažu, lažne borbe za Republiku Srpsku i njene građane.

Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković ocijenio je da "rušenje skupštinske većine u Srebrenici u kojoj su većinu činili Srbi i formiranje nove, koju sada čine Bošnjaci, predstavlja još jedan izdajnički potez SDS-a".

Izvor: SRNA