latinica  ћирилица
29/04/2017 |  16:49 | Autor: RTRS

SDP pokreće smjenu hrvatskog ministra privrede

Socijaldemokratska partije /SDP/ Hrvatske pokrenuće opoziv ministra privrede Martine Dalić zbog sukoba interesa u slučaju "Agrokor", rekao je predsjednik Glavnog odbora stranke Erik Fabijanić.
Vlada Hrvatske - Foto: Wikipedia
Vlada HrvatskeFoto: Wikipedia

Fabijanić je naveo da je Glavni odboro jednoglasno prihvatio zaključak Predsjedništva da SDP kreće u opoziv Dalićeve zbog evidentnog sukoba interesa jer advokatska društva pišu zakone Vladi.

Predsjednik SDP Davor Bernardić rekao je da je Dalićeva uhvaćena sa "prstima u pekmezu" i da SDP ovih dana pokreće proceduru prikupljanja potpisa za njen opoziv.

"Ovo je vlada sukoba, vlada interesa, ovo je vlada sukoba interesa. Karamarkova vlada je bila dosad najnesposobnija, ali čini mi se da su ovdje dobili jaku konkurenciju", rekao je Bernardić.

On je poručio da je SDP spreman da preuzme odgovornost za Hrvatsku, koja godinu i po nema političku stabilnost.

Prema tvrdnjama opozicije, u pisanje "Lex Todorić" bilo je uključeno advokatsko društvo "Šavorić" povezano s VTB bankom, jednim od najvećih kreditora "Agrokora", što je evidentan sukob interesa, prenose hrvatski mediji.

Hrvatski premijer Andrej Plenković prije dva dana razriješio je dužnosti tri ministra koalicije "Most", jer su na sjednici Vlade glasali protiv povjerenja ministru finansija Zdravku Mariću.

Dužnosti su razriješeni ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić, ministar pravosuđa Antun Šprlja i ministar zaštite okoline i prirode Slaven Dobrović.