latinica  ћирилица
24/09/2016 |  11:26 ⇒ 25/09/2016 | 18:44 | Autor: RTRS

Doboj: Promovisan zbornik poezije "Poetski vijenac" (VIDEO)

U Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju promovisan je zbornik poezije "Poetski vijenac" Književnog kluba “Јovan Dučić“ iz Doboja .
Doboj: Promovisan zbornik poezije - Foto: RTRS
Doboj: Promovisan zbornik poezijeFoto: RTRS

U zborniku su zastupljeni radovi 33 pjesnika. Osim nekoliko mladih nada dominiraju djela iskusnih i u književnom svijetu priznatih poetskih imena grada Doboja.


-Ovo je možda istorijski momenat za klub jer danas objaviti knjigu u ovim vremenima je veoma teško,kaže pjesnikinja Јovana Dojčinović Nikolić.

-Doboj ima potencijale književne na zavidnom nivou, oni su postojali ali nije bilo organizacije da se pokažu, onda se pojavio Milan Kuzmić sa idejom da se osnuje književni klub i ja sam to podržao, dodaje pjesnik Vasijije Šajinović.

Zbornik dobojskih pjesnika “Poetski vijenac“ rezultat je trogodišnjeg rada kluba.

-Zbornik predstavlja krunu poetskog rata u književnom klubu , tri godine je prošlo tako da su se malo pera naoštrila i očekujem da će onaj ko bude čitao zbornik biti prijatno iznenađen, kaže Milan Kuzmić iz Udruženja književnika “Јovan Dučić“.


Pjesnici iz Doboja zastupljeni u zborniku dobitnici su brojnih kljiževnih nagrada, po čemu književni klub Јovan Dučić spada među najznačajnije u RS.