latinica  ћирилица
30/08/2016 |  11:29 | Autor: Blic

Član automafijaškog klana preminuo nakon sukoba sa policijom

Sava Petričević, pripadnik automafijaškog klana iz Pala, koji je teško ranjen u razmjeni vatre s pripadnicima MUP Kantona Sarajeva pri pokušaju krađe luksuznog "bmw" na Ilidži, prema nezvaničnim informacijama, preminuo je juče na Univerzitetskom i kliničkom centru u Sarajevu.

Petričević je ranjen u kičmu u obračunu sa policijom. Preminuo je juče oko 18 sati, a ljekari su odmah nakon toga obavijestili policiju te su inspektori otišli u UKCS, gdje su o tome sačinili službenu zabilješku, javlja Avaz

U Petričevićevoj grupi bili su i Paljani iz mjesta Mokro Bojan Košarac te Njegoslav Milinković, koji su uhapšeni nakon munjevite akcije sarajevskih policajaca, a po prijedlogu državnog Tužilaštva Sud BiH im je odredio jednomjesečni pritvor, koji im ističe 5. septembra ove godine.

Oni su 4. avgusta ove godine oko 20.30 na parkingu u Butmirskoj počeli obijati "bmw". Ubrzo je alarmirana policija koja ih je okružila. Iako su ih policajci pozivali da se predaju, oni su u njihovom pravcu ispalili više hitaca iz pištolja.

Policajci su im uzvratili vatru, nakon čega su savladani, a Petričević je u obračunu najgore prošao te je prevezen u UKCS. Ovu grupu su već duže pratili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i čekao se samo njihov pogrešan potez.