latinica  ћирилица
12/08/2016 |  22:21 ⇒ 22:24 | Autor: B92

Nadal preokretom do polufinala

Španac Rafael Nadal, treći nosilac na olimpijskom turniru, plasirao se u polufinale preokretom protiv Tomaža Belučija iz Brazila – 2:1 (2:6, 6:4, 6:3).
Rafael Nadal (arhiv) - Foto: Getty Images
Rafael Nadal (arhiv)Foto: Getty Images

Rafael, osvajač zlatne medalje u Pekingu 2008. godine, tako je ostao u igri za osvajanje dvije medalje u Riju, pošto će od 23 časa igrati zajedno sa Markom Lopesom u dublu, protiv Rumuna Horia Tekaua i Florina Mergee.

Meč je počeo sigurnim servis gemovima na obje strane, ali je Beluči već u trećem uspeo da stvori prednost, nošen sjajnom podrškom sa tribina.

Prvu šansu pretvorio je u brejk, da bi isto ponovio i pri vođstvu od 4:2, za lagano osvojen prvi set.

Ipak, da je jedan od najvećih boraca u sportu, 'Bik sa Maljorke' pokazao je u naredna dva dijela igre.

Najprije je iskoristio svoju četvrtu priliku da rivalu oduzme servis, za prednost od 3:1, a iako se Tomaž vratio u presudnom trenutku, kada je Rafa servirao za izjednačenje u setovima, nije uspio da odvede set ka taj-brejku.

Trenutak u kom se našao Španac je u potpunosti iskoristio u odlučujućem dijelu igre – ponovo je napravio brejk u četvrtom gemu, iskoristivši prvu od tri vezane prilike, da bi tačku na susret stavio novim brejkom za konačinh 6:2, poslije 122 minuta igre.

On će se za finale i medalju boriti protiv boljeg iz duela između Argentinca Huana Martina del Potra i njegovog zemljaka Roberta Bautiste Aguta.