latinica  ћирилица
02/08/2016 |  21:27 | Autor: Večernje novosti

Svi hoće da se slikaju s Novakom

Dolazak Novaka Đokovića u Olimpijsko selo izazvao je pravu erupciju oduševljenja među ostalim takmičarima.
Đoković svjetski superstar - Foto: Novosti.rs
Đoković svjetski superstarFoto: Novosti.rs

Već tokom prvog dana njegovog boravka bilo je jasno koliko jak utisak ostavlja na sve prisutne. Na društvenim mrežama u roku od nekoliko sati postao je jedna od centralnih ličnosti Olimpijskih igara.

Košarkašice Srbije su prve stale u red za fotografisanje s prvim reketom svijeta. Poslije njih, Novak je želje ispunio i rukometašima Argentine, američkim odbojkašima, hokejaškom timu na travi Njemačke, brazilskom skakaču u vodu Luizu Uterelu, plivačici sa Fidžija Mateliti Buadromo...

U potpisu slika kod srpskih sportista, Đoković je uglavnom opisan kao "najbolji na svijetu". Zanimljivije je bilo čitati kako svjetski takmičari gledaju na njega. Odbojkaši Amerike su istakli da im je bila čast da upoznaju superstara. Dok je jedna od hokejašica Njemačke ispod ekipne fotografije sa Novakom napisala "Ulovile smo specijalnog pokemona večeras u Olimpijskom selu".

Dokazi o Đokovićevoj popularnost na najvećoj sportskoj smotri već postoje, a još jedna potvrda je i spisak koji je napravio španski "As". On se našao u odabranom društvu zajedno sa zvijezdama poput Usaina Bolta, Majkla Felpsa, Serene Vilijams, američkog košarkaškog "drim tima"...

Atletičar Јamajke je sigurno sportista koji će najviše puta biti zaustavljen za slikanje. U Riju će se takmičiti u trkama na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4h100 metara i imaće priliku da poveća broj zlatnih medalja. Zasada u vitrinama ima šest najsjajnijih odličja, a tri mu nedostaju da dostigne najboljeg atletičara 20. vijeka Karla Luisa i "letećeg Finca" Pava Nurmija.

Ništa manje oduševljenje neće izazivati i plivač Majkl Felps. Amerikanac u Brazil dolazi kao olimpijski rekorder sa 22 medalje, od kojih 18 zlatnih.

Među zvijezdama turnira nalazi se i mlada plivačka nada Amerike Kejti Ledeki. Sa samo 15 godina je u Londonu osvojila zlato na 800 metara, a sada želi samo da potvrdi svoju vladavinu.

Kraljica sportova je jedan od najpopularnijih olimpijskih sportova, pa su samim tim atletičari najbrojniji na ovom spisku. Tu je još Britanac Mohamed Fara, specijalista za duge staze, kao i šampionka na 100 metara Šeli-En Frejzer-Prajs iz Brazila.

Najveća domaća zvijezda je fudbaler Barselona Nejmar, koji će pokušati da donese zlato Brazilu, poslije srebra iz Londona 2012. U top 10 sportista nalaze se i biciklista Kris Frum i teniserka Serena Vilijams.

Spisak najpopularnijih upotpunila je košarkaška selekcija Amerike, koja u sastavu nema igrača koji nije zvijezda... Baš zbog velike popularnosti, koja bi poremetila mir glavnog favorita za tron, "drim tim" neće boraviti u Olimpijskom selu...