latinica  ћирилица
12/07/2016 |  08:40 ⇒ 19:22 | Autor: RTS

Lisabon dočekao prvake Evrope (VIDEO)

Šampioni Evrope stigli u Lisabon, gdje ih je dočekalo nekoliko desetina hiljada ljudi. Kristijano Ronaldo i drugari u autobusu bez krova "krstare" Lisabonom.
Lisabon dočekao šampione Evrope (Foto: epa/Setven Governo) -
Lisabon dočekao šampione Evrope (Foto: epa/Setven Governo)

Novi prvaci Evrope, fudbalski reprezentativci Portugala, doputovali su u Lisabon, gdje ih je na aerodromu dočekalo nekoliko hiljada navijača.

Avion "Euzebio" kojim su doputovali, dobio je po ulasku u vazdušni prostor Portugalije počasnu pratnju vojnih aviona, a na aerodromu je pozdravljen mlazevima iz vatrogasnih kamiona u bojama zastave Portugalije.

Kapiten reprezentacije Kristijano Ronaldo i selektor Fernando Santos prvi su izašli iz aviona noseći trofej prvaka Evrope, dok su navijači pjevali i aplaudirali.

Reprezentativci Portugalije potom su prešli u autobus s otvorenim krovom na kojem je krupnim slovima pisalo "ŠAMPIONI" i uputili se ka Predsjedništvu, gdje će im predsjednik Portugalije Marselo Rebelo de Soza uručiti ordenje

Novi prvaci Evrope će potom u vožnju kroz Lisabon sve do zone gdje će ih dočekati navijači.

Portugal je sinoć u finalu EP u Sen Deniju poslije produžetaka pobjedio Francusku sa 1:0, golom Edera u 109. minutu meča.