latinica  ћирилица
08/07/2016 |  16:26 | Autor: RTS

Švajnštajger uputio otvoreno pismo navijačima Njemačke

U ime njemačke reprezentacije, kapitan Bastijan Švajnštajger poslao je otvoreno pismo navijačima, u kojem im se zahvaljuje na podršci tokom Evropskog prvenstva u Francuskoj.
Bastijan Švajnštajger (Foto:FoNet/AP) -
Bastijan Švajnštajger (Foto:FoNet/AP)

"Dragi navijači, nažalost nije ispunjen naš san, nismo uspjeli da uđemo u finale Evra. Protiv Francuske nam je nedostajao važan dio fudbala, a to je malo sreće. Ponosan sam na ono što smo ostvarili, na naše zajedništvo u reprezentaciji i što smo ostali vjerni našem stilu igre. Iako bole, porazi su, takođe, dio fudbala. Ovom prilikom iskreno čestitam Francuskoj na plasmanu u finale", napisao je Švajnštajger, koji je bio tragičar polufinala.

Naime, on je krivac za penal u posljednjim trenucima prvog poluvremena kada je igrao rukom poslije nabačene lopte iz kornera i time je omogućio Francuskoj da povede sa 1:0.

"Vama navijačima želimo da se zahvalimo na podršci tokom Evra. Vi ste stalno bili naš 12. igrač, uvijek smo osjećali vašu podršku i podršku svih ljudi u Njemačkoj", istakao je Švajnštajger u pismu koje je objavljeno na internet portalu Fudbalskog saveza Njemačke.