latinica  ћирилица
07/07/2016 |  16:52 | Autor: RTS

Santos: Oduvijek sam vjerovao da je moja ekipa kvalitetna

Selektor fudbalske reprezentacije Portugalije Fernando Santos rekao je da je i pored kritika zbog stila igre na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, oduvijek vjerovao da je njegova ekipa kvalitetna.
Fernando Santoš - Foto: AP
Fernando SantošFoto: AP

Portugalija se sinoć kvalifikovala u finale prvom pobjedom na turniru u regularnom dijelu utakmice (protiv Velsa 2:0), a pojedini mediji su kritikovali ekipu da igra "ružan" fudbal.

"Oduvijek sam mislio da je Portugalija sjajan tim. Ponekad igramo lijep fudbal, a ponekad ne baš toliko lijep, ali mislim da je naša igra protiv Hrvatske (u osmini finala) bila sjajna, vrlo strateška. Radimo ono što bi trebalo da radimo, nije nas briga da li je lijepo ili ne. Utakmica protiv Velsa je bila ljepša i to je dobro za one koji su gledali", rekao je Santos, prenijeli su danas britanski mediji.

Portugalija će u finalu Evropskog prvenstva, u nedjelju od 21 čas u Sen Deniju igraće protiv pobjednika večerašnjeg duela u Marselju između domaćina turnira Francuske i aktuelnog svjetskog šampiona Njemačke.

"Utakmica u nedjelju će biti najvažnija u mojoj karijeri. Sa profesionalne strane, bilo je mnogo takvih trenutaka, ali sa lične, ovo je za moju zastavu, za moju otadžbinu. To mi je veoma važno. Јoš i ne razmišljam o protivniku, igraće dvije jake ekipe u polufinalu. Pokušaću da odgledam utakmicu veoma pažljivo, a poslije toga ću analizirati našeg protivnika. U finalu smo i želimo da pobjedimo, napraviću tim sa najboljom strategijom", rekao je Santos.