latinica  ћирилица
06/07/2016 |  23:06 ⇒ 23:15 | Autor: Agencije

Portugal prvi finalista Evropskog prvenstva

Fudbalska reprezentacija Portugala je prvi finalista Evropskog prvenstva koje se igra u Francuskoj.

Portugalci su golovima Ronalda i Nanija završili velšku bajku koja je trajala do večerašnje utakmice u Lionu.

Prvi ozbiljniji udarac na meču bio je u 17. minuti kada je Žoao Mario šutirao s desne strane, ali lopta odlazi pored desne stative gola Velšana.

Dva minuta kasnije Vels je imao prvu šansu. Bejl je šutirao nakon što su Velšani uspješno ozveli akciju iz kornera, ali njegov šut je otišao preko gola. Golgeter Reala je samo nekoliko minuta kasnije opet pokušao, ali Rui Patricio je bio siguran.

Posljednju šansu u prvom poluvremenu imao je Portugal, kada je Ronaldo iz teške pozicije uputio udarac glavom, ali visoko preko gola.

U 50. minutu nakon uigrane akcije iz kornera Gerero je centrirao, a visokim skokom Ronaldo je nadvisio odbranu Velsa i postigao svoj treći gol na Evropskom prvenstvu. Ovo je bio njegov deveti gol na evropskim prvenstvima po čemu se izjednačio sa Mišelom Platinijem na prvom mjestu na listi igrača sa najviše pogodaka na evropskim prvenstvima.

Samo tri minuta kasnije bilo je 2:0. Ronaldo je šutirao sa oko 20 metara, loptu je u kaznenom propustio Sančes, ali je Nani stigao da ukliže i proslijedi je iza leđa Henesija.

U nastavku meča Portugal je iskoristio otvorenu igru rivala i stvorio još nekoliko gol šansi, Ronaldo je šutirao preko gola iz slobodnog udarca, te pored stative poslije novog dobrog centaršuta, Mario promašio sa 11 metara, a Henesi uz mnogo sreće odbranio šut Pereire.

S druge strane, Vels je bio skoro pa nemoćan, osjetio se izostanak četvorostrukog asistenta iz prethodnih pet mečeva Arona Remzija, jer Bejl nije uspijevao sam da organizuje dovoljno opasan napad.

Uspeli su "Zmajevi" da Patrisija zaposle tek poslije šuta sa distance, te se tako oproste od Francuske.