latinica  ћирилица
05/07/2016 |  21:12 ⇒ 21:15 | Autor: B92

Bejl: Vjerujemo da možemo do kraja

Reprezentativac Velsa Garet Bejl rekao je da njegova ekipa sa dosta samopouzdanja dočekuje utakmicu polufinala EP protiv Portugala.

Fudbaleri Velsa i Portugala u srijedu igraju polufinale šampionata Evrope. Meč je na programu od 21.00 u Lionu.

U drugom polufinalu, u četvrtak, sastaju se Francuska i Njemačka.

- Očigledno je da smo premašili očekivanja ljudi, svjesni smo toga. Ali, uvijek smo vjerovali da možemo do kraja... Vidite bajku Grčke i Danske u prošlosti i pomislite - zašto ne bismo mogli i mi to da uradimo? - rekao je Bejl, koji je istakao da je njegova ekipa rasla kako je turnir odmicao.

- Napredovali smo kao tim u kvalifikacijama, a još više smo porasli tokom turnira. Kad smo morali da pobijedimo igrajući ružan fudbal, pobijedili smo ružno. Kad smo morali da igramo fudbal, igrali smo fudbal. Vjerovao sam da možemo nešto da uradimo, zato sam i rezervisao odmor tek za 11. jul... Mnogo smo naučili iz prve dvije utakmice protiv Slovačke i Engleske, stvarno smo napredovali i dobili mnogo više samopouzdanja - dodao je on.

Bejl se prisjetio i riječi saigrača iz Real Madrida, reprezentativca Njemačke Tonija Krosa.

- Sjećam se da je Toni Kros rekao da ćemo da odigramo samo tri utakmice na Evropskom prvenstvu. Bilo je dosta smijeha i šale, ali bilo je dosta maltretiranja tokom godina... Bilo bi baš lijepo da se sretnemo u finalu - rekao je Bejl.