latinica  ћирилица
04/07/2016 |  16:15 | Autor: RTS

Njemačka oslabljena pred polufinale EP

Mario Gomez završio je učešće na Evropskom prvenstvu zbog povrede mišića, dok će polufinale sa Francuskom propustiti još Sami Kedira i Bastijan Švajnštajger, kao i suspendovani Mats Humels.
Mario Gomez (Foto: epa/Vassil Donev) -
Mario Gomez (Foto: epa/Vassil Donev)

Gomez je na turniru postigao dva gola, jedini je klasičan napadač u timu, a povredu zadnje lože zadobio je u drugom poluvremenu četvrtfinalnog meča sa Italijom.

Kediru je zbog povrede primicača već u 16. minutu meča sa Italijom zamjenio Švajnštajger, koji je završio meč i učestvovao u penal seriji, ali se nakom utakmice požalio na bol u koljenu i naknadno je utvrđeno da je povrijedio ligament.

"Veoma je nezgodno i osjećate "gorak ukus" kada u završnoj fazi turnira ostanete bez ključnih igrača. Veoma mi je žao zbog Gomeza koji je odigrao sjajan šampionat i dosta pomogao timu, ne samo golovima. To znači da ćemo morati da se suočimo sa situacijom i pronađemo rješenja. Kvalitet tima je visok i vjerujem u svoje igrače", rekao je selektor Njemačke Јoakim Lev, koji za polufinalni duel sa Francuskom neće moći da računa ni na suspednovanog Matsa Humelsa.

Nemačka će se u polufinalu sastati protiv domaćina Francuske 7. jula u Marselju, dok će se dan ranije u Lionu sastati Portugal i Vels.