latinica  ћирилица
04/07/2016 |  15:38 ⇒ 15:44 | Autor: Agencije

Selektor Velsa: Nikada ne bih preuzeo Englesku!

Selektor reprezentacije Velsa Kris Kolman rekao je da nikada ne bi predvodio fudbalsku reprezentaciju Engleske, pošto je "potpuni Velšanin".
Kris Koloman - Foto: TANЈUG
Kris KolomanFoto: TANЈUG

Kolman, koji je na klupi Velsa 2012. godine naslijedio pokojnog Garija Spida, uspio je da odvede ekipu do polufinala Evropskog prvenstva u Francukoj. Vels će u srijedu od 21 čas u Lionu igrati protiv Portugala u prvom polufinalu.

Kolman je produžio ugovor sa Savezom do kraja Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, ali su britanski mediji spekulisali da bi na klupi Engleske mogao da zamijeni Roja Hodžsona, koji je podnio ostavku poslije eliminacije u osmini finala Evropskog prvenstva i poraza od Islanda od 1:2, 27. juna u Nici.

- To je nešto o čemu nikada, nikada ne bih ni razmišljao. Јa sam potpuni Velšanin. Uvijek će biti samo Vels - rekao je Kolman, prenijeli su danas britanski mediji.

Bivši trener Fulama i Real Sosijedada naveo je da bi njegova želja da predvodi elitne evropske klubove u Ligi šampiona mogla da ga odvede na kontinent, prije nego u englesku Premijer ligu.

- Sviđa mi se mogućnost da ponovo radim u inostranstvu, pošto mislim da mi je to najbolja šansa da treniram ekipu u Ligi šampiona. Treba biti iskren, kada pričate o premijerligaškim klubovima koji igraju u Ligi šampiona, tada mislite na kvalitetne, velike klubove, a mislim da me tamo neće zvati. Moja najbolja šansa za Ligu šampiona je inostranstvo i to mi je ambicija. Da predvodim neku drugu zemlju? Ne, ne bih. O tome ne bih ni razmišljao, kaže Kolman.