latinica  ћирилица
04/07/2016 |  12:55 ⇒ 13:27 | Autor: B92

Mažić u najužoj konkurenciji za finale!

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić u najužoj je konkurenciji za finale Evropskog prvenstva, nezvanično saznaje B92.
Milorad Mažić - Foto: AFP
Milorad MažićFoto: AFP

Evropska fudbalska unija (UEFA) nije delegirala srpsku sudijsku ekipu ni za jedan meč polufinala, pa je postojala mogućnost da je za njih prvenstvo gotovo.

Međutim, prema saznanjima B92, Mažić je sa pomoćnicima ostao u završnici turnira i biće u najužoj konkurenciji za najveći meč, zajedno sa Viktorom Kašaijem i Markom Klatenburgom.

Uz malo sreće, Srbija bi mogla da ima predstavnike u finalnom meču – Mažiću na ovom prvenstvu asistiraju Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, dok iza golova stoje Danilo Grujić i Nenad Đokić.

Ovakav scenario mogao je da se pretpostavi u ponedjeljak ujutru, kada je UEFA objavila sudije za polufinala i kada je postalo poznato da srpska ekipa nije delegirana.

Za prvo polufinale između Portugala i Velsa izabran je Šveđanin Јonas Erikson, dok će duel Francuske i Njemačke suditi Nikola Ricoli iz Italije.

Portugalci i Velšani igraće u srijedu, 6. jula od 21 sat na stadionu u Lionu, a "Panceri" i "Galski pijetlovi" će dan kasnije, u istom terminu, snage odmjeriti na marsejskom "Velodromu".

Veliko finale na programu je 10. jula u Sen Deniju.