latinica  ћирилица
03/07/2016 |  21:45 ⇒ 22:57 | Autor: B92

Francuska posljednji polufinalista EP, deklasirali Island 5:2

Večeras smo dobili i posljednjeg polufinalistu na EURO 2016. To je ekipa Francuska koja je savladala najveće iznenađenje šampionata, selekciju Islanda rezultatom 5:2 i igraće protiv selekcije Njemačke u borbi za veliko finale.
Francuska - Island (foto: www.uefa.com) -
Francuska - Island (foto: www.uefa.com)

Islanđani su na ovom turniru pobrali simpatije svih neutralnih ljubitelja fudbala. Prošli su grupnu fazu u svom prvom učešću na velikom takmičenju, u osmini finala su napravili senzaciju izbacivši Englesku, ali dalje nisu mogli.

Francuska je u četvrtfinalu prikazala daleko najbolju partiju od starta turnira, pa je sav posao završila već u prvom poluvremenu poslije kojeg je vodila sa 4:0.

Olivije Žiru je načeo mrežu Islanđana u 12. minutu. Pol Pogba je postigao svoj prvi gol na šampionatu osam minuta kasnije, a do poluvremena su poagađali i najbolji strelci na turniru – Paje u 43. i Grizman u 45. minutu.

U drugom poluvremenu Islanđani su smanjili golom Sigtorsona u 56. minutu, ali im je nadu u čudesan preokret brzo ugasio Olivije Žiru koji je tri minuta kasnije pogodio za 5:1. Konačan rezultat sedam minuta prije kraja postavio je Bjarnason.

U drugom polufinalu sastaju se Vels i Portugal.