latinica  ћирилица
02/07/2016 |  11:11 | Autor: RTRS

EP u fudbalu: Njemačka - Italija od 21.00

Trećeg polufinalistu evropskog prvenstva u fudbalu dobićemo večeras nakon velikog derbija ,koji će odigrati reprezentacije Njemačke i Italije. Susret u Bordou počinje u 21 čas.
Euro 2016 (foto: theworldgame.sbs.com.au) -
Euro 2016 (foto: theworldgame.sbs.com.au)

U ovaj duel Njemačka ulazi sa ulogom blagog favorita iako Italiju na velikim takmičenjima Njemačka nije pobijedila nikada. Dve trofejne reprezentacije su se na evropskim i svjetskim prvenstvima sastajale 10 puta ,a Italija ima pet pobjeda uz pet remija. Najbolniji poraz Njemačka je doživjela u Dortmundu u polufinalu svjetskog prvenstva 2006. Selektor Njemačke kaže da su šanse večeras podjednake,ali vjeruje da je vrijeme da njegov tim pobijedi.

Italijani imaju najiskusniju reprezentaciju na ovom šampionatu,kojoj prije početka turnira u Francuskoj nisu davani veliki izgledi. Ekipa Antonia Kontea je dobrim igrama svima zatvorila usta ,a sada će pokušati da napravi još jedan korak ka velikom finalu.

Utakmica Njemačka-Italija biće odigrana u Bordou sa početkom u 21 čas. Јoakim Lev na raspolaganju ima sve igrače,dok Konte neće moći da računa na suspendovanog Motu. Pod znakom pitanja je i Danijele De Rosi. Pravdu će dijeliti mađarski sudija Viktor Kasai.