latinica  ћирилица
28/06/2016 |  10:57 | Autor: BETA

Del Boske: Ovo nije kraj

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je da njegov tim mora časno da se suoči sa porazom od Italije u osmini finala EP u Francuskoj (2:0).
Visent del Boske - Foto: Wikipedia
Visent del BoskeFoto: Wikipedia

- Moramo analizirati poraz časno, ne smijemo da se krijemo. Bili smo bojažljivi u prvom poluvremenu. U drugom smo reagovali, ali nismo mogli ništa da uradimo. Oni su moćni i fizički jaki. Mi smo stvarili prilike, a u drugom poluvremenu smo i rizikovali, ali nismo uspjeli da postignemo gol - rekao je Del Boske poslije meča za "Marku".

Selektor je rekao da su svi igrači imali dobre namjere i nije im zamjerao na pristupu.

- Tokom cijelog drugog poluvremena su pokušavali da postignu gol i igrali su dobro i imali su pas igru, ali bez uspjeha. Italijani su samo imali bolju reakciju i prvi su dali gol - rekao je Del Boske.

On je već osam godina selektor Španije i sa timom je osvojio Svjetsko prvenstvo i odbranio evropsku titulu 2012.

- U septembru nas čekaju kvalifikacije i ekipa će nastaviti da radi. Što se tiče mene, razgovaraću sa predsjednikom saveza. Moramo da gledamo u budućnost, jer će nam od septembra trebati puna koncentracija. Donijećemo odluku koja je najbolja za španski fudbal - rekao je Del Boske.

Selektor je ocijenio da ovo nije kraj ciklusa španske reprezentacije.

- Ne mislim da je ovo kraj ciklusa u španskom fudbalu. Naš fudbal je dobro ustrojen i dobro radi godinama. Imamo dobru bazu i dobre igrače, zahvaljujući klubovima. Moramo da budemo realni i da znamo koliko je teško osvojiti evropsko ili svjetsko prvenstvo - rekao je Del Boske.