latinica  ћирилица
09/05/2016 |  10:07 ⇒ 14:54 | Autor: RTRS

Pobjedom u Madridu, Đoković po broju titula stigao Borga i Samprasa

Novak Đoković novi je kralj Madrida. U finalu turnira iz serije Masters 1000, Đoković je savladao Endija Mareja sa 2:1.
Đoković osvojio Madrid - Foto: AFP
Đoković osvojio MadridFoto: AFP

Najbolji svjetski teniser je za 2 časa i 6 minuta trijumfovao nad drugim reketom svijeta. Đokoviću je to 29. titula na turnirima iz serije Masters 1000, i sada je ponovo usamljen na prvom mjestu po broju trofeja. Nadal ima jednu titulu manje.

Ovom pobjedom, Đoković je stigao po broju titula i Borga i Samprasa, sad sva trojica imaju po 64 titule.
Osvajanjem titule, Srbin se na najbolji mogući način vratio u Madrid poslije tri godine.

- Uživao sam na turniru koji sam osvojio 2011. godine. Bilo je teško protiv Endija, da sam izgubio gem na svoj servis kod 5:3, meč bi možda otišao i u drugom smjeru. Psiholoski težak meč, ali tako je to kada igrate protiv jednog od najboljih igrača svijeta i jednog od najvećih rivala koje sma imao u karijeri. Sa puno emocija idem u Rim, rekao je
Đoković nakon meča.

Marej svakako nije zadovoljan porazom, jer je sem gubitka titule, izgubio i bodove, tako da je sad treći teniser na ATP listi.

- Obojica smo bili umorni u brejk poenu, posljednjem za mene. Odlično je odservirao u psihički važnim trenucima i dobio nekoliko jeftinih poena. U najvažnim trenucima bio je psihički jak, i zato je tu gdje jeste – broj jedan na svijetu, izjavio je Marej.

Odmora nema ni za Đokovića ni za Mareja, kao i ostale najbolje svjetske tenisere. Novak Đoković brani titulu na turniru u Rimu, petom po redu iz serije Masters 1000.

Najzanimljivije mečeve sa ovog turnira možete pratiti na našem programu od danas pa do nedjelje, 15. maja.