latinica  ћирилица
07/05/2016 |  22:33 | Autor: B92

Đoković bolji od Nišikorija za finale Madrida

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Madridu pobjedom nad Keijem Nišikorijem u dva seta.
Novak Đoković - Foto: AP
Novak ĐokovićFoto: AP

Đoković nije blistao u subotu uveče, ali je uspio da bez većih problema slavi rezultatom 6:3, 7:6 (7-4).

Novak je nakon kiksa u Monte Karlu ponovo pokazao da je poraz od Јirija Veselog bio loš dan i posao završio za nešto manje od dva sata igre.

Prvi reket svijeta je ostvario osmi trijumf u desetom duelu sa Јapancem, iako je bio poprilično nervozan tokom čitavog toka susreta. Nisu mu odgovarali uslovi, previše šljake mu se lijepilo za đonove i loptice nisu letjele na očekivan način zbog visoke vlažnosti.

Na trenutke je pokazivao trenutke briljantnosti, slično kao njegov protivnik, ali je meč mogao da ode u potpuno suprotnom pravcu kada je propustio četiri meč lopte pri rezultatu 5:4 u drugom setu. Činilo se da mu taj dio igre klizi iz ruku, ali je još jednom pokazao koliko je mentalno jak, pa će u borbi za drugi trofej u Madridu igrati sa Endijem Marijem. Britanac je u dva seta savladao Rafaela Nadala i imaće priliku da brani titulu osvojenu prošle godine.

To će biti 32. međusobni susret, Đoković vodi 22-9 u pobjedama, a taj duel je na programu u nedjelju od 18.30 časova.

Inače, najbolji igrač današnjice vratio se u prestonicu Španije poslije dve godine pauze, kada je poražen od Grigora Dimitrova u drugom kolu.