latinica  ћирилица
07/05/2016 |  10:17 ⇒ 16:40 | Autor: RTRS

Polufinale Madrida na RTRS: Nadal - Marej, Đoković - Nišikori (VIDEO)

Na četvrtom ovogodišnjem turniru iz serije Masters 1000, u Madridu, danas su na programu mečevi polufinala.

Od 13.00 časova sastaće se Rafael Nadal i Endi Marej, a u večernjem terminu od 20.00 časova, na teren će Novak Đoković i Kei Nišikori.

Oba meča možete pratiti u programu RTRS-a. 

Novak Đoković je sinoć u četvrtfinalu, poslije jedan čas i 44 minute savladao Miloša Raonića sa 2:0 u setovima i plasirao se u svoje četvrto polufinale Madrida.

Na putu ka finalu, najboljem svjetskom teniseru prepreka je Kei Nišikori. Јapanac je poslije preokreta u četvtfinalu eliminisao Nika Kirjosa sa 2:1.

Današnji meč biće njihov 1. međusobni duel. Srpski teniser do sada je slavio osam puta, posljednji put u finalu Majamija sa 2:0. Biće ovo i njihov treći duel na šljaci, a oba puta do sada slavio je Novak Đoković.

Prvi će na teren u borbi za finale Rafael Nadal i Endi Marej.

Španac je u četvrtfinalu eliminisao Souzu sa 2:1, dok je Marej bio siguran, sa 2:0, dobio je Tomaša Berdiha.

Njihov današnji meč biće 25. međusobni duel. Kralj šljake dobio je 17 mečeva, a Britanac se radovao u samo 7. Na šljaci su do sada igrali osam puta, a Marej je dobio samo jedan meč i to finale upravo u Madridu prošle godine.

U finalu ženskog turnira u Madridu igraće Simona Halep i Dominika Cibulkova.

U polufinalu Halepova je eliminisala Samantu Stosur sa 2:0. Identičan rezultat bio je i u meču u kojem je Cibulkova porazila Luizu Čiriko.

Finalni meč Halep – Cibulkova na programu je od 18.00 časova.