latinica  ћирилица
12/04/2016 |  11:45 ⇒ 12:27 | Autor: B92

Federer: Mogu prije do Vimbldona, nego Rolan Garosa

Rodžer Federer rekao je da se nada da je potpuno spreman za učešće na Mastersu u Monte Karlu.
Rodžer Federer - Foto: Getty Images
Rodžer FedererFoto: Getty Images

Švajcarac je istakao da se psihički i fizički oporavio poslije dvomjesečne pauze zbog operacije koljena.

Federer je kao treći nosilac slobodan u prvom kolu turnira iz Serije 1.000, a u drugom će igrati protiv Španca Giljerma Garsije Lopesa, koga je pobeijdio u sva tri međusobna duela.

Posljednji meč Federer je odigrao sredinom januara na Australijan Openu, gdje je u polufinalu izgubio od prvog igrača sveta Novaka Đokovića.

Osvajač 17 grend slem titula je trećeg februara podvrgnut artroskopskoj operaciji lijevog koljena, a trebalo je da igra na Mastersu u Majamiju, prije dvije nedjelje, ali se povukao zbog stomačnog virusa.

"Odmorio sam se psihički i fizički. Osjećam se zaista dobro. Kako vreijme bude odmicalo biću sve bolje i nadam se da do Pariza neće biti nikakvih problema sa koljenom i da ću biti spreman da odigram sedam mečeva, ako treba u pet setova", rekao je Federer.

On je dodao da se ne nada tituli u Monte Karlu, već da će učešće na tom turniru iskoristiti kao pripremu za Rolan Garos, koji počinje 22. maja.

Švajcarski teniser rekao je da vjeruje da do kraja karijere može da osvoji makar još jednu Gren slem titulu.

"Već sam pobjeđivao u Parizu, a tamo sam igrao veoma dobro prethodnih godina. Zašto da ne osvojim titulu? Ali, mislim da na Vimbldonu i na ostalim Gren slem turinirima imam bolje šanse nego na Rolan Garosu", rekao je Federer.