latinica  ћирилица
09/04/2016 |  12:53 | Autor: B92

MK: Federer u Novakovoj polovini žrijeba

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković i Rodžer Federer iz Švajcarske nalaze se u istoj polovini žrijeba Mastersa u Monte Karlu.
Novak Đoković - Foto: Getty Images
Novak ĐokovićFoto: Getty Images

Duel prvog i trećeg tenisera svijeta moguć je u polufinalu, dok se u drugoj polovini kostura nalaze Endi Mari, Stan Vavrinka i Rafael Nadal.

Đoković je na startu turnira slobodan, u drugom ga čeka bolji iz meča Јiri Veseli – Tejmuraz Gabašvili, dok bi već u drugom meču mogao da se sastane sa Gaelom Monfisom. Francuz prije toga ima dva velika ispita u vidu Žila Milera i Fabija Fonjinija.

Potencijalni Novakovi protivnici u četvrtfinalu su David Gofan, David Ferer i Fernando Verdasko, poslije čega bi trebalo da uslijedi projektovani duel sa Rodžerom.

Švajcarac upao u nešto lakšu četvrtinu žreba – u drugom kolu ide na pobednika meča Tomaža Belučija i Giljerma Garsija-Lopesa, a tu su još Žeremi Šardi, Andrej Kuznjecov i Roberto Bautista Agut. Federeru će u četvrtfinalu protivnik vjerovatno biti Francuz jer su najbolje rangirani nosioci u tom dijelu žreba Žo-Vilfred Conga i Rišar Gaske.