latinica  ћирилица
07/04/2016 |  10:20 ⇒ 10:30 | Autor: RTRS

U Monte Karlu počinje sezona turnira na šljaci

Iz Amerike se selimo u Evropu da uživamo u novim teniskim atrakcijama! Sezona šljake počinje u Monte Karlu. Igrači spremni, motivisaniji nego ikad.
ATP 1000 Monte karlo Roleks masters (Ilustracija: RTRS) -
ATP 1000 Monte karlo Roleks masters (Ilustracija: RTRS)

Svakako da će Novak Đoković sada imati priliku da nakon što je osvojio Monte Karlo 2013. godine u finalu protiv vječitog rivala Rafe Nadala, a i aktuelni je branilac titule sada ponovo napadne tron i nastavi sjajnu sezonu.

Da li je Rafa dovoljno jak da se izbori na šljaci i opravda atribut ”kralja šljake”, vidjećemo. Nadal će imati veliki podstrek da napravi rezultate u Monaku, ali neće biti lako, naročito pored srpskog asa koji je nezaustavljiv u prvom dijelu sezone.

I Rodžer Federer imaće motivaciju da osvoji svoju prvu titulu u Monte Karlu nakon četiri odigrana finala gdje nije uspjeo da se domogne trofeja. On je u suprotnoj strani žrijeba u odnosu na Novaka i Rafu.

U Monte Karlu će nastupiti i Conga, oporavljen od povrede. Tu je i Berdih, on se nalazi u Rodžerovoj polovini žrijeba. Uvijek odličan na servisu, kvalitetan igrač, prijetnja u ključnim mečevima. U Novakovoj strani žrijeba je opet nezgodni DŽon Izner koji većini igrača zna da pomrsi račune i izbaci favorite iz utrke.

I Viktor Troicki će da se takmiči u Monaku. Viktor će se sastati sa Kližanom u početnoj fazi takmičenja, dok je Đoković slobodan. Vavrinka je takođe slobodan na startu i on se nalazi u suprotnoj strani žrijeba zajedno sa zemljakom Federerom.

Na šljaci predstoje neizvjesni mečevi i svakako lijep način da se počne sezona na ovoj podlozi.

Biće to pravo uživanje za poštovatelje bijelog sporta. Igrači su spremni, a sigurni smo i gledaoci pored malih ekrana, uz direktan prenos na Televiziji Republike Srpske.

Od 11. aprila šampioni ponovo na djelu, ovaj put u avanturi zvanoj Monte Karlo.