latinica  ћирилица
26/01/2016 |  13:44 ⇒ 21:03 | Autor: Agencije

Doboj: Majka i ćerka ubile tri bebe, uhapšena i tri muškarca, očevi beba (VIDEO)

Kriminalistička policija CЈB Doboj uhapsila je Vojkanu Bogojević zbog sumnje da je odmah po porođaju ubijala bebe njene mentalno zaostale kćeri.
Lice uhapšeno u Doboju - Foto: nezavisne novine
Lice uhapšeno u DobojuFoto: nezavisne novine

U Doboju su uhapšene četiri osobe koje se dovode u vezu sa stravičnim višestrukim čedomorstvom tri bebe.

Policija je uhapsila ženu iz Trnjana za koju sumnja da je ubila dvije bebe koje je rodila njena mentalno zaostala kćerka, a za smrt treće bebe osumnjičena je majka ubijene novorođenčadi. Uhapšena su i trojica muškaraca za koje koje se sumnja da su počinili obljubu nad nemoćnim licem, odnosno mentalno zaostalom djevojkom.

Uhapšena je Vojkana Bogojević, te Žarko Cvijetić, Vid Јanković i Rade Bogojević. 

Uhapšena žena osumnjičena je da je u septembru 2011. godine, nakon što je u porodičnoj kući pomogla kćerki pri porođaju, izvršila ubistvo njenog živorođenog djeteta a tijelo bacila u šipražje u blizini porodične kuće.

Drugo novorođenče ubila je u julu 2013. godine nakon što je u štali pomogla kćerki pri porođaju. Tokom dana privedena je u Okružno tužilaštvo gdje su saslušavana i trojica osumnjičenih za obljubu nad nemoćnim licem.

O stravi koja se dešavala u kući, otac mentalno zaostale djevojčice kaže ništa nije znao. Podigao je petoro djece, ali se ovome, priča, nije nadao.

"Ništa nisam mogao primjetiti, odem na dnevnicu, radim, zaradim. Ona je više bila s njom, dal' je mogla šta primijetiti, meni nije ništa rekla o tome", kaže Milivoje Bogojević.

Kaže da je policija dolazila, sve ih ispitivala, a danas su pretraživali i po žbunju. Nije mu poznato da li su našli kosti ubijene djece.

O slučaju iz Trnjana komšije uglavnom ćute i ne žele da govore.

26-godišnja djevojka nije privođena ali je pod nadzorom policije. Policija je sumnjiči za ubistvo djeteta pri porođaju.

"Utvrđeno je da je punoljetna S.B. u aprilu 2015.godine rodila živo novorođenče za koje postoji osnov sumnje da ga je potom i ubila", izjavila je Ljerka Stanimirović, portparol CЈB Doboj.

Tokom ekshumacije u blizini porodične kuće pronađeni su skeletni ostaci beba koji su preveženi u prosekturu dobojske bolnice. Biće obavljena DNK analiza da bi se potvrdile sumnje policije.