latinica  ћирилица
06/08/2015 |  07:57 | Autor: RTRS

Srbija protiv Italije za finale SP sa Hrvatskom

Vaterpolo reprezentaacija Srbije sastaje se danas sa selekcijom Italije u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kazanju. Bolji iz duela će u finalu igrati sa ekipom Hrvatske koja je savladala tim Grčke, sa 15:13, poslije izvođenja peteraca.
Vaterpolo reprepezntacija Srbije (FOTO: waterpoloserbia.org) -
Vaterpolo reprepezntacija Srbije (FOTO: waterpoloserbia.org)

"Delfini" su u četvrtfinalu savladali Sjedinjene Američke Države, dok je Italija iznenadila Mađarsku.

Najbolji vaterpolista svijeta Filip Filipović rekao je da u meču sa Italijanima njega i saigrače čekaju "sve moguće stvari" na koje treba da ostanu imuni.

"Ovo je šampionska ekipa koja zna da igra i tako hoćemo da se ponašamo do kraja", rekao je Filipović.

"Svakako moramo da iskoristimo što nemaju ljevorukog igrača u ekipi. Pokretljivi su, dosta strpljivi u napadu, čekaju igraca više i u tome su dobri. Moramo da budemo besprjekorni, da hladnom glavom prvo pobijedimo sebe. Ovdje ne odlučuje samo kvalitet, već i niz drugih okolnosti. Mi smo uradili korak više u odnosu na prethodni šampionat u Barseloni, bilo bi glupo da dva puta padnemo na isti način. Idemo dalje", poručio je Filipović, prenosi "Tanjug".

Srbija se posljednji put sastala sa Italijom na šampionatu svijeta 2011. u Šangaju, kada je u finalu izgubila poslije produžetaka uz problematično suđenje, da bi još jedan poraz pretrpjela u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Utakmica Srbija - Italija počinje u 21 čas, a prenos je na našem programu.