latinica  ћирилица
23/07/2015 |  11:03 | Autor: TANЈUG

Savić: U Kazanj putujemo rasterećeno, ali sa ambicijama

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da "Delfini" u Rusiju putuje rasterećeno zbog osvojene vize za olimpijske igre, ali je poručio da su i pored toga ambicije na predstojećem šampionatu najviše.
Dejan Savić (arhiv) - Foto: TANЈUG
Dejan Savić (arhiv)Foto: TANЈUG

"Osvajanjem Svjetske lige ostvarili smo glavni cilj ove sezone, ali to nam ne daje za pravo da idemo opušteno na Svjetski šampionat. Idemo u Kazanj bez pritiska, ali tradicija srpskog vaterpola i karakter ovih igrača ne dopuštaju nam da se opustimo. Želimo da se vratimo na vrh svjetskog vaterpola", rekao je Savić agenciji  Tanjug na posljednjem treningu uoči sutrašnjeg polaska na šampionat sveta ui Kazanju.

On je istakao da je ekipa izvukla pouku poslije sedmog mjesta na prethodnom SP u Barseloni.

"To je bio neuspjeh. Igračima nije potrebna dodatna motivacija jer je imaju samim tim što predstavljaju Srbiju".

Srpski tim igraće u grupi D protiv Crne Gore, Јapana i Australije.

"Crna Gora je izuzetan rival. Oni su nam veliki konkurenti, taj duel znači borbu za prvo mjesto u grupi i dodatni odmor od tri dana. Јapanci su neugodni, posljednjih godina su pobijedili Crnu Goru ali smo protiv njih favoriti. Australija može svima da otkine bodove,a posebno dobro igraju nprotiv nas", rekao je Savić.

Srpski vaterpolista Dušan Mandić rekao je da tim ima kvalitet za osvajanje zlatne medalje.

"Prvi meč protiv Crne Gore biće u rangu finala i u slučaju pobjede to bi nam dodatno olakšalo put do polufinala, što je glavni cilj. Ne bježimo od zlata, imamo veliku zelju ali ne pobeđuje uvek najbolji", izjavio je Mandić.

Zvanično najbolji igrač svijeta Filip Filipović takođe ističe maksimalne ambicije.

"Očekivanja su velika, najviše od naš samih, ipak nemamo toliki pritisak kao ostale reprezentacije, ali imamo veliku obavezu da odigram najbolji vaterpolo" poručio je Filipović i dodao da su glavni favoriti Italija, Crna Gora, Mađarska i Hrvatska.

Šampionat svijeta u Kazanju igra se od 27. jula do 9. avgusta.