latinica  ћирилица
01/07/2015 |  20:40 | Autor: RTRS

U iščekivanju četvrtog nastavka Milenijum triologije

Najnovija knjiga iz poznate Milenijum trilogije (koja to više neće biti nakon objave ove četvrte knjige), zvaće se 'Djevojka u paukovoj mreži' i nastaviće priču o Lizbet Salander i Mikaelu Blomkvistu.
Najnovija knjiga iz Milenijum trilogije "'Djevojka u paukovoj mreži" - Foto: Screenshot/YouTube
Najnovija knjiga iz Milenijum trilogije "'Djevojka u paukovoj mreži"Foto: Screenshot/YouTube

Dugoiščekivanu knjigu napisao je švedski pisac i novinar David Lagerkranc, a biće objavljena 27. avgusta, i to na navodno čak 38 jezika.

Priča će pratiti slavni par kojeg smo prethodno upoznali u tri bestselera: 'Muškarci koji mrze žene', 'Djevojka koja se igrala vatrom' i 'Kule u vazduhu', jednog od najpoznatijih svjetskih pisaca krimića, šveđanina Stiga Larsona.

Trilogija Milenijum objavljena je nakon Larsonove smrti 2004. godine, i brzo je postigla svjetski uspjeh. I to u tolikoj mjeri da je Larson postao prvi pisac koji je prodao više od milion elektroničkih knjiga preko Amazona.

Naslovnicu najnovije knjige krasiće gola leđa žene s prepoznatljivom tetovažom zmaja, dok će ostale knjige iz serije biti ponovno objavljene s istim motivom, piše Independent.

Erland i Јoakim Larson, otac i brat preminulog pisca, koji su naslijedili svu Stigovu ostavštinu i tantijeme za knjige, izjavili su da će, "dopuštajući Lagerkrancu da napiše svoju verziju Milenijumskog romana, likovi i svemir kojeg je stvorio Larson ostati živi".

Lagerkranca je britanski izdavač nove knjige, Kristofer Meklehos, prozvao istaknutim piscem i nevjerovatnim pripovjedačem, koji će "briljantno produžiti priču o Salanderovoj i Blomkvistu".

Izvor: express.hr