latinica  ћирилица
27/03/2015 |  14:39 | Autor: RTRS

Promocija muzičkog spota "Moj dilbere" (VIDEO)

Muzički spot za pjesmu "Moj dilbere", koji najavljuje kratkometražni film "Ah, što ćemo ljubav kriti", autora Duška Mazalice, promovisan je sinoć u banjalučkom restoranu Kazamat, na tvrđavi Kastel.
Duško Mazalica, autor filma "Ah, što ćemo ljubav kriti" - Foto: RTRS
Duško Mazalica, autor filma "Ah, što ćemo ljubav kriti"Foto: RTRS

Radnja filma, koji je magistarski rad autora, smještena je u vremenu sukoba tradicionalnih običaja i iskrene ljubavi, a ispričana je bez dijaloga kojeg prati pjesma kao naracija.

Ovaj neobičan pristup tematici žanrovski je određen kao ''sevdah opereta''. Tradicionane pjesme „Moj Dilbere“, „Mila majko šalji me na vodu“ i „Ah, što ćemo ljubav kriti“ prate naraciju skrivenih unutrašnjih osjećanja.

Pjesme na svoj način pjeva Marija Šestić uz pratnju Siniše Stjepanovića. Svaka od tih pjesama biće predstavljena kao muzički spot koji neće otkrivati osnovnu priču filma.

Sinoć je, uz veliku pažnju predstavnika medija i javnosti, promovisan prvi od tih spotova i to za pjesmu "Moj dilbere". Istovremeno, ovaj video-spot u tom terminu prikazivanja na promociji, premijerno je emitovan na programu Televizije Republike Srpske.

Mjesto i vrijeme održavanja premijera video-spotova za pjesme „Mila majko šalji me na vodu“ i „Ah, što ćemo ljubav kriti“, biće naknadno saopštene, a završni događaj, premijerno prikazivanje filma, planiran je za kraj 2015. godine i održaće se u Dječijem Pozorištu RS u Banjaluci.

Izvođači: Marija Šestić u pratnji Siniša Stjepanović

Režija: Duško Mazalica i Mladen Đukić

Fotografija: Igor Šamara

Montaža: Aleksandar Bundalo i Mladen Đukić