latinica  ћирилица
20/11/2014 |  22:10 | Autor: novosti.rs

Srbija bira selektora, struka se za sada ništa ne pita

Fudbalska reprezentacija Srbija će 25. novembra dobiti novog selektora.

Pet dana prije nego što Savo Milošević bude predložio ime kandidata, poznate se dvije stvari: da je Radovan Ćurčić "već viđen" na klupi A selekcije i da niko za mišljenje nije pitao Strčni odbor FSS. A trebalo je, kad već, između ostalog, zbog toga i postoji, pišu Novosti.

Predsjednik ovog savjetodavnog tijela Ilija Petković, koji rukovodi radom ljudi od struke srpskog fudbala, u četvrtak je najavio hitan sastanak.

"U što kraćem roku, a prije sastanka Izvršnog odbora, mi ćemo održati sastanak na kojem ćemo razmatrati prijedloge za imenovanje novog selektora A reprezentacije", kaže Ilija Petković koji je, inače, savjetnik predsjednika FSS Tomislava Karadžića zadužen za A tim.

Ipak, član Stručnog odbora i predsjednik trenerske organizacije Miloljub Ostojić bio je nešto rječitiji i konkretniji:

"Nas do dana današnjeg niko ništa nije pitao ili nas konsultovao. Istina, mi smo samo savjetodavno tijelo koje ne donosi konačne odluke, ali i to bi nešto trebalo da znači", kaže Ostojić.

Zanimljivo je da posljednjih godina Stručni odbor FSS zasjeda, ali da njegove savjete ili prijedloge niko iz vrha FSS ne shvata preozbiljno. Zapravo, nikada nisu ni usvojeni. Uglavnom su tu samo da aminuju odluke sa vrha od kako postoje.

"Po Statutu naš sastanak je neophodan, do današnjeg dana nije zakazan. Dalje, trenerska organizacija u Srbiji je na prilično niskim granama. Slabo se ulaže u naš rad, pa nas samim tim i slabo cijene. Dovoljan je valjda podatak da je od svih tijela i komisija u FSS Stručni odbor bio najpodložniji promjenama u posljednjih nekoliko godina", dodaje Ostojić.

Savo Milošević je naglasio da će se on lično pitati, a mnogi kažu da će sve aminovati zapravo predsjednik FSS Tomislav Karadžić.

"Nemam ja nikakav problem sa tim, ali se plašim da je Savi Miloševiću u najgorem mogućem trenutku gurnut vruć krompir u ruke. Stručni odbor želi da pomogne i očekujem da će nas ovih dana neko pitati bar za mišljenje", zaključuje Ostojić.