latinica  ћирилица
20/11/2014 |  19:28 | Autor: RTRS

Јovičić: Prioritet MUP RS očuvanje bezbjednosti

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Radislav Јovičić, rekao je povodom krsne slave MUP Republike Srpske, Aranđelovdana, da je ostvaren veliki uspjeh u finansijskim istragama, kao i određeni rezultati na suzbijanju korupcije.
Radislav Јovičić - Foto: RTRS
Radislav ЈovičićFoto: RTRS

Јovičić je gostujući u emisiji "Otvoreno rečeno", Radija RS, istakao da je MUP Srpske radio na Strategiji borbe protiv korupcije i Akcionom planu, te dao podršku Ministarstvu pravde. On je naglasio da je napravljen velik napredak kada je riječ o opremljenosti pripadnika MUP Srpske, zahvaljujući velikoj podršci predsjednika Srpske Milorada Dodika i Vlade.

Odgovornost i čast je biti resorni ministar, ali i policajac Srpske, izjavio je ministar Radislav Јovičić, naglašavajući da je zabilježen pad kriminala, od 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine, ali i da je smanjen broj saobraćajnih nesreća. On je posebno istakao regionalnu saradnju i akcije "Šetač 1" i "Šetač 2".

- U ove dvije akcije zaplijenjeno je više od 200 kilograma skanka i pola kilograma heroina, kao i veliki broj komada oružja - naveo je Јovičić.

Komentarišući slučaj "Birač", Vlada je imala prioritet da sačuva ovo preduzeće, ali i radna mjesta, dodao je Јovičić, i napomenuo, da MUP Srpske zajedno sa nadležnim institucijama intenzivno radi na rješavanju finansijske istrage i brojnih malverzacija u vezi s ovom firmom.

Јovičić je naglasio, da će MUP Srpske i u budućnosti imati prioritet kada je bezbjednosna situacija u pitanju, a to je: borba protiv terorizma, privrednog i sajber kriminala. On je povodom krsne slave MUP Republike Srpske, napomenuo da nikako ne smijemo zaboraviti 782 policajca koji su život dali za stvaranje i očuvanje Srpske.

- Svim pripadnicima MUP-a RS želim da čestitam krsnu slavu Aranđelovdan, uz mnogo zdravlja i još dobrih rezultata u radu - rekao je ministar Јovičić.

Govoreći o stanju u saobraćaju, ministar je rekao da će, iako je broj saobraćajnih nesreća manji u odnosu na prošlu godinu, MUP Srpske nastojati da se još više poveća bezbjednost u saobraćaju, putem dodatnih edukacija učesnika, postavljanjem fiksnih radara, ali i obilježavanjem najopasnijih dionica u Srpskoj.