latinica  ћирилица
30/10/2014 |  12:55 | Autor: Agencije

CIK: Počelo ponovno prebrojavanje glasova

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu danas u 12 sati počelo je ponovno prebrojavanje listića s pet biračkih mjesta u četiri osnovne izborne jedinice za pojedine izborne nivoe

Ponovno brojanje je uslijedilo nakon što je CIK razmotrio zahtjeve za ponovnim brojanjem. Glasovi se ponovo broje za jednu izbornu jedinicu u opštini Novi Grad, u osnovnoj izbornoj jedinici Bužim za izborni nivo 201 po političkim subjektima SDA i Koalicija A-SDA-KŠP Zajedno za USK i po kandidatima navedenih političkih subjekata. Glasovi se ponovo broje u osnovnoj izbornoj jedinici Šekovići, u osnovnoj izbornoj jedinici Orašje za izborni nivo 202 po kandidatima političkih subjekata Koalicije HDZ BiH, HSS, HKDU, HSP Herceg Bosne i HDZ 1990.

Ponovnom brojanju, kako je ranije rečeno u CIK-u, mogu prisustvovati akreditovani posmatrači političkih subjekata za biračka mjesta sa kojih se vrši brojanje i to onih političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koje se vrši brojanje kao i akreditovani posmatrači za Glavni centar za brojanje, ali i kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje.