latinica  ћирилица
26/10/2014 |  10:12 | Autor: B92

Ćurković: Bodovi su nam oduzeti zbog upada navijača

Potpredjesdnik FSS Ivan Ćurković rekao je da su bodovi sa meča sa Albanijom Srbiji oduzeti zbog upada navijača na teren i pravljenja nereda.

Podsjećamo, UEFA je taj meč registrovala službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, ali i oduzela bodove timu Srbije, koji će naredna dva meča na svom terenu igrati bez publike.

Meč između Srbije i Albanije prekinut je pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letjelica, dron, sa zastavom takozvane velike Albanije, nakon čega su uslijedili incidenti.

Fudbalski savez Srbije najavio je žalbu, a Ćurković se slaže sa tom odlukom.

"Treba se žaliti na presudu, vidim žaliće se i Albanci, ali mi gledamo sebe. Sama kazna je takva da niko nije zadovoljan, a treba biti iskren do kraja i reći da smo prije izricanja presude bili svjedoci raznih mogućnosti, od toga da možemo dobiti meč službenim rezultatom 3:0 do onih pesimističnih tonova i najcrnjeg scenarija po kome ćemo biti izbačeni iz kvalifikacija. Јednog dana će neke stvari biti mnogo jasnije, ali za sada samo toliko da podržavam reakciju FSS na presudu iz Niona", rekao je Ćurković, a prenosi Sport.

On je istakao da UEFA u ovakvim situacijama pažljivo ispituje sve detalje.

"UEFA nema pardona prema stvarima koje su se desile i odluke donosi uvijek na osnovu službenih lica, delgatima komesara za bezbjednost, sudija... Uvijek traže i dodatne izvještaje i od Saveza. Svemu se pristupa temeljno i na kraju se donosi odluka. Uzima se u obzir i sve što je do sada urađeno, kakvi su nam i dosijei i slično."

Ćurković kaže da je upad navijača na teren glavni razlog što su Srbiji oduzeti bodovi.

"Bilo je propusta koji idu nama na dušu, propusta koji se ponavljaju, lica sa i bez maski koja su poznata ljudima iz UEFA, a koja su se ponovo pojavila, šetala terenom, lica sa kojima je UEFA već imala problema. Neko će reći: "Da, ali to je samo posljedica“. Ne, ne postoji opravdanje za dešavanja na samom terenu. UEFA tako razmišlja. Ne možeš da odeš u pozorište i ako ti se ne dopada predstava, da prebiješ glumce, ili da odeš na koncert, ne sviđa ti se muzika, pa hajde svi da skočimo na pjevača. Da nije bilo upada na teren, mi bismo dobili meč sa 3:0, bez oduzetih bodova", rekao je Ćurković.