latinica  ћирилица
SPORTSKI PREGLED | 20/02/2013 | 20:20

Kubica se ne vraća trkama

Poljski vozač, koji je u februaru 2011. pretrpio teške povrede tokom relija u Italiji, neće učestvovati u njemačkom DTM šampionatu, kako je ranije najavljeno.

Robert Kubica je testirao za tim Mercedesa u Valensiji ovog mjeseca, ali neće biti dio te ekipe u njemačkom DTM šampionatu 2013. Umjesto njega na listu vozača Mercedesa uvršten je šampion Formule 3, Španac Dani Hunkadelja.

Kubica je teško povrijeđen 6. februara 2011. godine prilikom reli trke u Italiji. On je u teškom udesu zadobio povrede opasne po život, a najteže su mu nastradale ruka i noga.

Bivši vozač Formule 1 posle višemjesečnog oporavka najavio da će se vratiti na stazu pa je prvo radio simulacione testove, a onda je i izašao na stazu. Prethodnih mjeseci učestvovao je na nekoliko relija, prije nego što je testirao automobile Mercedesa u februaru.

On je istakao da su testovi u Valensiji važan korak ka povratku karijeri koju je imao u Formuli 1.

DTM šampionat startuje 5. maja u Hokenhajmu, a završiće se na istoj stazi 20. oktobra.

Ekipa Mercedesa brojaće šest vozača - osim Hunkadelje, voziće domaći takmičari Ralf Šumaher i Kristijan Vitoris, Španac Robero Merhi, Britanac Geri Pafet, kao i Kanađanin Robert Vikens.