latinica  ћирилица
SPORTSKI PREGLED | 20/02/2013 | 20:20

Teške optužbe protiv Pistorijusa

Slučaj "Pistorijus" i danas privlači pažnju svjetske javnosti.

Slučaj "Pistorijus" i danas privlači pažnju svjetske javnosti. Sudsko saslušanje paraolimpijca Oskara Pistorijusa povodom ubistva djevojke je nastavljeno,a policija i svjedoci su iznijeli nove dokaze protiv najuspješnijeg paraolimpijca svih vremena.

Pred sudom je svjedočio policijski inspektor Hilton Bota ,koji je zadužen za slučaj ubistva Rite Stenkamp.

Tom prilikom je rekao da postoje brojni dokazi da je Pistorijus planirao ubistvo svoje djevojke. Iako je Pistorijus rekao da je bio mrak u sobi tokom ubistva, detektiv Bota je rekao da svjedoci tvrde da su čuli svađu između dva i tri sata noću, pucnjavu, vrisak žene ,te da su vidjeli upaljena svetla.

Policijski izvještaj potvrđuje da je Pistorijus stajao dok je ispalio metke kroz vrata kupatila,što potvrđuje ugao pod kojim su meci ispaljeni. Meci kalibra 9 milimetara pogodili su djevojku u glavu, desni lakat i kuk.

Inspektor je dodao da je u Pistorijusovom sefu pronaćena municija kalibra 38 za koju atletičar nije imao dozvolu, kao i doping sredstva i šprice.

Advokat Oskara Pistorijusa tražio je da se atletičaru, uz kauciju, omogući da se brani sa slobode, ali je Bota naveo da mu ne bi trebalo da se odobri izlazak iz pritvora, jer postoji rizik da bi mogao da pobjegne.

U isto vrijeme pred sudom su održani manji protesti u kojima su učestvovali prijatelji ubijene Rive Stenkamp i aktivisti pokreta protiv nasilja nad ženama.

Pistorijus je i ranije imao probleme sa zakonom. Prije četiri godine je napao 19-godišnju devojku ispred svoje kuće, dok je prošle godine optužen da je slao prijeteće poruke čovjeku za kojeg je sumnjao da je u vezi sa njegovom bivšom djevojkom.