latinica  ћирилица
19/10/2018 |  22:12 ⇒ 22:12 | Autor: SRNA

Srbija nije na crnoj listi "Gugla"

Kabinet premijera Srbije Ane Brnabić saopštio je da Srbija nije stavljena na crnu listu "Gugla" i da je riječ o tehničkom problemu koji bi trebalo da bude riješen u najskorije vrijeme.
Gugl - Foto: RTRS
GuglFoto: RTRS

U saopštenju se ističe da su Brnabićeva i njen tim zadužen za digitalizaciju u neposrednom kontaktu sa predstavnicima kompanije "Gugl" dobili čvrsta uvjeravanja da je riječ o tehničkom, a ne, kako su prenijeli pojedini mediji i društvene mreže, o političkom, finansijskom ili pravnom problemu.

"Očekujemo najskorije rešenje ovog tehničkog problema i nastavak normalnog funkcionisanja svih servisa kompanije `Gugl` u Srbiji. Vjerujemo da će se kompanija `Gugl` uskoro o ovome izjasniti", navedeno je u saopštenju.

Kabinet premijera Srbije apelovao je da se zbog istitinitog informisanja javnosti, ovako važne informacije provjere prije emitovanja.

Pojedini mediji javili su ranije da je kompanija "Gugl" stavila Srbiju na crnu listu zemalja, odnosno ukinula pristup njenom servisu "DŽi svit" /G Suite/, čime su bez alatki za poslovanje ostali biznis korisnici "Gugl" usluga u Srbiji.