latinica  ћирилица
19/10/2018 |  08:17 ⇒ 08:45 | Autor: SRNA

Đokić na Forumu u kineskom gradu Vuhanu

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić učestvuje u okviru posjete Kini na Forumu o svjetskom proizvodnom kapacitetu i poslovnoj saradnji.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

Forum se održava danas i sutra u gradu Vuhan u kineskoj provinciji Hubei.

Đokić je juče tokom sastanka sa Tun Daočijem, viceguvernerom kineske provnicije Hubei, izrazio zadovoljstvo zbog obostrane spremnosti za saradnju u više oblasti, a naročito u oblasti energetike i industrije.

"Vlada Republike Srpske pružiće punu podršku kineskim kompanijama s ciljem realizacije započetih i budućih projekata", rekao je Đokić.

Daoči je zahvalio Đokiću na dolasku u Kinu, istakavši da je za njih veoma značajno što će Vlada pružiti svu moguću podršku kineskim kompanijama, naročito kompaniji "Tri klisure" i Kineskoj međunarodnoj korporaciji za vode i električnu energiju u realizaciji projekata, a na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji.

Sastanku je prisustvovao i generalni direktor Kineske međunarodne korporacije za vode i električnu energiju Liu Zeng, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.