latinica  ћирилица
18/10/2018 |  18:23 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Bileća - Nagrade za uzorne učenike

U srednjoškolskom centru "Golub Kureš" u Bileći su odlučili da tri učenice, koje nisu imale ni jedan izostanak sa nastave, nagrade sa laptopima.

Srednjoškolski centar "Golub Kureš" aktivno je uključen u projekat koji je pokrenuo Pedagoški zavod Republike Srpske, a tiče se smanjenja broja izostanaka sa nastave. Milica Došlo, Violeta Kešeljević i Biljana DŽeletović u prošloj školskoj godini nisu propustile ni jedan čas.

Prijedlog direktorice Zdravke Milićević, da se nagrade za takav odnos prema nastavi i školi, Školski odbor jednoglasno je prihvatio. Oduševljene su pažnjom škole. Poručuju da će im nagrada biti dodatan podstrek da tako nastave i ubuduće.

Slijede nove nagrade za učenike Srednjoškolskog centra u Bileći. Odjeljenje koje je od početka godine do sada imalo najmanji broj izostanaka, biće nagrađeno dvodnevnim izletom u Beograd u vrijeme trajanja Sajma knjige.

Osim sajma učenici će obići dva muzeja i pozorište.

"Nadam se da ćemo ovim gestom poručiti svim učenicima u Republici Srpskoj da je škola na prvom mjestu, da redovno dolaze, a nagrade će doći same po sebi", kaže direktorica SŠC "Golub Kureš" iz Bileće Zdravka Milićević.

U bilećkom srednjoškolskom centru vjeruju da će njihov primjer slijediti i ostale škole u Srpskoj.