latinica  ћирилица
18/10/2018 |  15:46 ⇒ 17:30 | Autor: RTRS

Dejan Starčević novi zamjenik gradonačelnika Doboja

Dejan Starčević iz SDS-a novi je zamjenik gradonačelnika Doboja. Na toj funkciji zamijeniće Nebojšu Marića, koji je podnio ostavku nakon što je dobio mandat poslanika u Parlamentu Srpske. Izbor Starčevića podržali su i odbornici opozicionog SNSD-a. Time se otvaraju spekulacije o novoj skupštinskoj većini u Doboju, koju još niko zvanično ne potvrđuje.

U SNSD-u kažu da o eventualnoj koaliciji odlučuju najviši organi stranke, a podrška Starčeviću dosadašnjem direktoru Gradske toplane, kao novom zamjeniku gradonačelnika podrška je, kažu, prije svega, započetim zajedničkim projektima u ovom gradu.

"Naročito kada su u pitanju svi infrastrukturni projekti koji su pokrenuti u gradu Doboju na inicijativu predsjednika i premijerke Republike Srpske", kaže predsjednica Kluba odbornika SNSD-a u SG Doboja Sanja Vulić.

Dejan Starčević, zamjenik gradonačelnika Doboja, naglašava da u Doboju postoji određena saradnja ove dvije partije i da je to nešto što je sasvim normalno.

Podrška izboru SDS-ovog zamjenika gradonačelnika stigla je i iz koalicionog PDP-a, premda su danas kritički raspoloženi prema nacrtu budžeta za narednu godinu.

"PDP ostaje u vlasti, PDP samo želi da aktivnije učestvuje u svim segmentima rada skupštine", rekao je odbornik PDP-a Slobodan Vasiljević.

Nacrtom su ogorčeni i odbornici SP-a, a nisu dali podršku ni izboru novog zamjenika gradonačelnika.

"I dalje skupštinska većina ne želi da razgovara da se pomogne finansiranje centralnog spomenika borcima, i dalje je isključena organizacija porodica poginulih iz budžeta", ističe odbornik SP-a Vedran Gligorić.

Nacrt budžeta iznosi 35.560.000 maraka, a ovogodišnji je za šest mjeseci u suficitu od skoro 400.000 maraka. Da ipak ima mjesta za sumnju pokazuje izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, koja je na konsolidovani finansijski izvještaj grada Doboja za prošlu godinu, dala mišljenje sa rezervom.