latinica  ћирилица
17/10/2018 |  18:15 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

U Novom Gradu obnovljene tri područne škole

U Novom Gradu obnovljene su tri područne škole. Stotinu hiljada maraka obezbijedila je Vlada Srbije, a dvadeset hiljada - kabinet predsjednika Srpske.

Učenici u područnim školama u Velikoj Rujiškoj, Blatni i Radomirovcu, ove školske godine nastavu pohađaju u znatno boljim uslovima. U Blatni je uz školu izgrađeno i igralište.

"Naše novo igralište nam se mnogo sviđa i kada pođemo na čas fizičkog igramo se mnogih igara", rekla je učenica 5.razreda Јovana Drljača iz Blatne.

"Fino nam je jer dobili smo centralno grijanje, svu opremu i novu stolariju", izjavio je učenik 3.razreda Luka Rajilić iz Velike Rujiške

Bila je ovo prilika da se nabave i didaktička sredstva kako bi se unaprijedio nastavni proces.

"Ko radi u kombinaciji zna koliko nam znači kada ima laptop, štampač, projektor. To nam olakšava rad", navela je učiteljica Blaženka Adamović.

"Mogu da istaknem da smo baš zadovoljni. I da se zahvalim svima koji su pomogli da naše škole u ruralnim sredinama izgledaju bolje". porčila je direktorka OŠ "Sveti Sava" Marina Ovuka.

Škola u Radomirovcu izgrađena je dvadesetih godina prošlog vijeka. Rekonstrukcijom je dobila novi izgled i bolje uslove za rad.