latinica  ћирилица
17/10/2018 |  13:07 | Autor: SRNA

Savjet ministara nije uplatio sredstva za infrastrukturne projekte

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je Srni da Savjet ministara nije uplatio ovoj lokalnoj zajednici sredstva za realizaciju infrastrukturnih projekata vrijednih 500.000 KM, te da nije imao nikakvu zvaničnu komunikaciju sa bilo kim iz ove institucije u vezi sa ovim sredstvima.
Mladen Grujičić - Foto: RTRS
Mladen GrujičićFoto: RTRS

"Opštini Srebrenica ništa još nije uplaćeno, a o tim sredstvima znamo samo iz medija", rekao je Grujičić.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je prošle sedmice Srni da očekuje da će u narednih nekoliko dana sa opštinom Srebrenica biti potpisan ugovor za realizaciju infrastrukturnih projekata vrijednih 500.000 KM.

"Procedura za sprovođenje odluke Savjeta ministara uvijek traje nekoliko sedmica. Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić potpisao je odluku koja je na objavi u Službenom glasniku BiH", naveo je Šarović.

Šarović danas nije bio dostupan za izjavu.

Savjet ministara donio je 4. septembra odluke o izdvajanju sredstava iz klirinškog duga Rusije za zaštitu izvorišta vode u Istočnoj Ilidži, infrastrukturne projekte u Srebrenici, za nabavku objekta za smještaj institucija BiH u Istočnom Sarajevu, finansiranje izgradnje i opremanje objekta arhiva Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Mostaru, te podršku projektima kulture, u ukupnom iznosu od 3.650.000 KM.

Opštini Srebrenica je odobreno 500.000 KM za prioritetne infrastrukturne projekte utvrđene jednoglasnom odlukom Skupštine opštine Srebrenica.