latinica  ћирилица
17/10/2018 |  11:15 ⇒ 13:35 | Autor: RTRS

U Banjaluci sjednica Predsjedništva SDS-a

U Banjaluci je počela sjednica Predsjedništva Srpske demokratske stranke.

Sjednici prisustvuje predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, kao i članovi stranačkog Predsjedništva Mirko Šarović, Mićo Mićić, Milovan Bjelica, Aleksandra Pandurević, Dragan Mektić, Nedeljko Glamočak, Kostadin Vasić, Mladen Bosić i Milan Miličević.

Glavne tačke dnevnog reda trebalo bi da budu loš izborni rezultat, budući koraci stranke, ali i moguće promjene u rukovodstvu.

Nakon izbora, mediji su najviše spekulisali o tome da li će Vukota Govedarica ostati predsjednik SDS-a, budući da se izborni rezultat u stranci različito tretira. Dok Govedarica ne priznaje rezultat i traži ponovno brojanje glasova za predsjednika Srpske, neki visokopozicionirani zvaničnici stranke već su čestitali protivničkoj strani na pobjedi.

Takođe, mediji prenose da bi se mogla razmatrati i mogućnost saradnje SDS-a sa SNSD-om na nivou BiH, što su neki zvaničnici stranke već pozdravili ili makar nisu bili protiv. Među njima, navode se i imena Obren Petrović, Mićo Mićić, Mirko Šarović, Milovan Cicko Bjelica i Sonja Јovičević Karadžić.

S druge strane, struja SDS-a koja podržava Govedaricu protivi se toj vrsti saradnje. Kako će se najveća opoziciona stranka u Srpskoj ponašati u postizbornom periodu i da li će Govedarica ostati na vrhu SDS-a, biće jasnije nakon sjednice Predsjedništva.

RTRS/SRNA