latinica  ћирилица
16/10/2018 |  16:23 | Autor: SRNA

Policija pronašla dokaz da je Kašogi ubijen?

Pripadnici policije su tokom pretresa prostorija Konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu pronašli "određene dokaze" koji pokazuju da je unutar zgrade ubijen saudijski novinar DŽamal Kašogi, izjavio je visoki zvaničnik turske policije.
DŽamal Kašogi - Foto: Twitter
DŽamal KašogiFoto: Twitter

On nije iznio detalje o dokazima koji su pronađeni tokom devetočasovnog pretresa zgrade, koji je završen rano jutros.

Zvaničnik je izjavu za AP dao anonimno, jer nije ovlašćen za davanje izjava medijima.

Turski i saudijski timovi, koji sprovode istragu o ubistvu novinara "Vašington posta", jutros su izašli iz zgrade, nakon što su kasno sinoć započeli pretres.

Kašogi, koji važi za poznatog kritičara saudijskog prestolonasljednika Mohameda bin Salmana, ušao je u Konzulat 2. oktobra kako bi uzeo dokumente za vjenčanje.

Saudijski zvaničnici tvrde da je Kašogi napustio Konzulat, ali njegova vjerenica, koja ga je tog dana čekala ispred zgrade, tvrdi da se on nije pojavio.

Zvaničnici u Turskoj tvrde da je Kašogi ubijen u Konzulatu i da je njegovo tijelo sklonjeno.

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu ranije danas je izjavio da Turska nije dobila priznanje od Saudijske Arabije u vezi sa nestankom novinara.

On je na konferenciji za novinare rekao da će američki državni sekretar Majk Pompeo donijeti više informacija o ovom slučaju kada dođe u Tursku poslije posjete Saudijskoj Arabiji.

Saudijske vlasti su optužbe o ubistvu saudijskog novinara, koji je živio u SAD, odbacile kao "neosnovane".