latinica  ћирилица
16/10/2018 |  12:07 ⇒ 12:40 | Autor: RTRS

Auto-klub "Konjuh 4×4" pobjednik relija "Trofej Zelengore"

Auto-klub "Konjuh 4×4" iz Kladnja pobjednik je relija "Trofej Zelengore" koji je održan na Tjentištu i Zelengori. Drugo mjesto u generalnom plasmanu pripalo je ekipi "Grand Hercegovina" iz Posušja, a treće ekipi "Sarajevo of roud".

U atraktivnom takmičenju zaljubljenika u vožnju po šumskim putevima, u pojedinačnoj kategoriji u klasi "hard" sveukupnim zbirom pobjednik je Haris Gadžo iz Sarajeva.

"Mislim da je nagrada zaslužena. Treće mjesto smo osvojili na klupskom nivou. Zahvalio bih se organizatoru na stazama i gostoprimstvu, sve je bilo odlično", priča Gadžo.

Vožnjom po bespuću Zelengore i Nacionalnog parka "Sutjeska" oduševljen je i Erik iz Njemačke.

"Srećan sam što sam ovdje. Odlično je organizovano takmičenje. Prelijepo je u Nacionalnom parku "Sutjeska", ističe Erik.

I dame su bile prisutne među ljubiteljima "vratolomija" kroz šumu i po proplancima i blatnjavom terenu. Najbolje ocjene učesnika potvrđuju opravdanost truda organizatora iz fočanskog "Of roud" tima.

Organizatori takmičenja potvrdili su da se trud isplatio.

U klasama "soft jedan", "soft dva","hard" i "turist", učestvovalo je 80 vozila iz Izraela, Njemačke, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH. Atraktivni reli je u zvaničnom takmičarskom kalendaru Of roud Saveza BiH.